Fietsverhuur Twente

Wat is de mooiste manier om van het Twentse landschap te genieten? Per elektrische fiets natuurlijk! Laat je verrassen door de wisselende landschappen, weilanden, heuvels, houtwallen en bossen. Twente is uniek door haar combinatie stad en platteland, waar steden een onderkomen bieden voor liefhebbers van kunst, cultuur en historie.

Fietsen in Twente

Twente is een streek in het oosten van Nederland, gelegen in Overijssel en de grens met Duitsland. In het westen en noorden grenst Twente aan de streek Salland, in het zuiden aan de Achterhoek. In het oosten grenst Twente aan het Duitse Kreis Borken en aan noordzijde aan het eveneens Duitse Grafschaft Bentheim. De Dinkel vormt hier een natuurlijke grens. Deze diversiteit maakt Twente tot een wisselend fietslandschap en een heerlijke omgeving voor een fietstocht.

Sallandse Heuvelrug

Eén van de mooiste natuurgebieden die Twente te bieden heeft is Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Het park is ongeveer 35 km² groot en kent diverse fietsroutes, zoals de bewegwijzerde fietsroutes LF 8 en LF 15. Rond de Middeleeuwen was de Sallandse Heuvelrug vooral begroeit met heide en waren er lokaal zandverstuivingen te vinden. Vanaf het eind van de negentiende eeuw werd een groot gedeelte herbebost met naaldbomen om verstuiving tegen te gaan.

Bezienswaardigheden zijn de Holten Canadian War Cemetery op de Holterberg, een van de grootste militaire begraafplaatsen in Nederland. Staatsbosbeheer heeft in het park een bezoekerscentrum, waar ook de Publiekssterrenwacht Hellendoorn gevestigd is.

Fietsverhuur Almelo

Begin je fietstocht in Twente vanuit Almelo. Markante torenspitsen wijzen de weg naar rustieke kerkdorpjes. Kastelen en watermolens geven een glimp van het rijke Twentse verleden. Door middel van het bekende fietsknooppuntensysteem bereik je de eenvoudig de mooiste plekjes in Twente, zoals de plaatsen Albergen, Almelo, Enter, Tubbergen, Vasse, Nijverdal, Zenderen, Hertme en Rijssen.

Verhuurlocaties

Het is mogelijk om een Stella e-bike te huren in combinatie met een verblijf in Preston Palace bij onderstaande locatie in Almelo:

Preston Palace
Laan van Iserlohn 1
7607 PT Almelo
www.prestonpalace.nl

Liever fietsen op de Veluwe? Informeer naar onze verhuurlocaties op de Veluwe.